Gmbh vs. UG

A cégalapítás első lépése, a cégforma kiválasztása, viszont Németországban nem egy KFT létezik, hanem kettő. Pontosabban a GmbH és az UG, melyet 1 eurós társaságnak is nevezünk. A két társasági forma között csak egyetlen külömbség van, méghozzá az alaptőke értéke. Egy GmbH esetében a törzstőke értéke 25 ezer euró, míg egy UG esetében elegendő mindössze 1 euró.

Hogy miért is vált ketté a már ismert kft? Ennek csak az volt az oka, hogy voltak akik Korlátolt Felelősségű Társaságot akartak alapítani, viszont nem volt 25 ezer eurójuk törzstőkére, így a német állam bevezette az UG-t amelyet mindössze 1 euró törzstőkével meg lehet alapítani, viszont érdemes minimum 500-1000 euróval kezdeni, hisz a cégbíróság csak akkor veszi komolyan a céget. Aki egy UG-t alapít, annak tudnia kell, hogy minden év végi nyereség felosztáskor a profit 25%-a bent kell maradjon a társaság számláján. Az UG alaptőkéje 5 éven belül el kell érje a 25 ezer eurót, és ha már megvan akkor a tulajdonos választhat, hogy marad a cég tovább UG vagy átvállt GmbH-ra. Ebben az esetben érdemes a GmbH-t választani, hisz ennek a névnek nagyobb előnyei vannak mint az UG-nak.

Cégalapítás részletek Németországban itt.

GmbH-t alapítani főleg azoknak éri meg, akik később nagyobb vállalatokkal akarnak szerződést kötni. A németországi GmbH-kat egész európában jól ismerik, és nagy tiszteletnek örvend. Amit még érdemes tudni, hogy egy GmbH esetbében a 25000 euró azt jelenti, hogy a cég eddig az összegig vonható felelősségre és ezért is jobb ez a forma, hisz mindenki jobban megbízik egy olyan cégben amelyiknek a garanciája 25 ezer euró, mint egy olyanban aminek csak 1 euró. GmbH-nál előnyt jelenthet az is, hogy a törzstőke befizetése nem kötelező teljes mértékben, elég ha csak egy ügyvédi nyilatkozat biztosítja hogy megvan ez a pénzősszeg az alapító vagyonában.

Gyógyszerész állások Németországban a linken!

Elérhető irodánkon keresztül a Romániai cégalapítás, Nagyváradon továbbá Nővér állások Németországban

Email: info@eumedjob.eu

Telefon: 004-O74229O685

Eumedjob:

Orvosi állások

Németország

Kiemelt fizetés

Dubai Állás

Dubai, Bahriein

Orvosoknak

Rezidenseknek