Német cégalapítás

Az Eumedjob ügynökség vállalja németországi cégek bejegyzését - GmbH alapítás, UG alapítás (UG = 1 eurós törzstőkével alakított KFT)-, Közösségi Adószám igénylést, Bankszámlanyitást, valamint Székhelyszolgáltatást és Könyvelési szolgáltatást is biztosítunk ügyfeleink részére. A cégalapítás Németországban nálunk teljes szolgáltatást takar, tehát minden egyes megrendelőnek INGYENES számlanyitást és EU-s adószám ügyintézést biztosítunk, valamint az adóhivatal elvárásainak megfelelő virtuális székhelyet is adunk az alakuló gazdasági társaságoknak. Irodánk a következő cégformák létrehozásával áll a megrendelők rendelkezésére: GmbH, UG, AG, Gbr, Gewerbe (Egyéni vállalkozás)

A cégalapítás költségei itt!

Hogyan zajlik a németországi cégalapítás?

Ügyfeleinknek egyszer ki kell utazniuk Berlinbe a német cégalapítás lebonyolítása miatt, ahol pár óra leforgása alatt elintézhetők az admianisztratív teendők, amik magukba foglalják az alakuló társaság alapító okiratának, aláírásmintájának ellenjegyzését, valamint a közjegyzőnél történő meghatalmazások és nyilatkozatok aláírását, továbbá a bankszámlanyitást Németországban. Az aláírást követően hozzávetőlegesen 20 napon belül bejegyzi a helyi cégbíróság a vállalkozást, és megküldi a cég székhelyére a Bejegyzési Bizonylatot, vagyis a Végzést, ami igazolja a társaság létezését, amely ekkor már rendelkezni fog HRB-számmal (Cégjegyzékszám) és lokális, németországi adószámmal. A bejegyzés pillanatától számítva a vállalkozás megkezdheti tevékenységét Németország területén, számlákat bocsáthat ki, szerződéseket köthet német, vagy akár más, külföldi partnercégekkel is. Mivel irodánk teljeskörű ügyintézést biztosít klienseinek, így a Végzés megérkezésekor leadjuk az adóhivatalban a Közösségi Adószámot igényelő kérvényt, s ezt követően rendszeresen felvesszük a kapcsolatot az adóhivatal illetékeseivel ez ügyben.

Az Európai Uniós Adószám odaítélésének dátuma viszont nem irodánkon múlik, ez már az adóhivatal hatásköre, s a beadott kérvények számától függően ők is lehetőségeik szerint dolgozzák fel a beérkező kérvényeket. S természetesen társasági formától is függ, hogy milyen hamar kapja meg az újonnan bejegyzett vállalkozás a közösségi azonosítót. Egy GmbH például akár már a Végzés kiállításának dátumától számított nyolc-tíz napon belül megkaphatja az Eu-s adószámot, ám az is előfordulhat, hogy csak 2 hónap múlva ítéli oda a Finanzamt az azonosítót a társaságnak. UG-k esetében ez még tovább tarthat, mert ezen Mini GmbH forma a Végzést követően leghamarabb 2-3 hét múlva remélheti az EU-s szám megérkezését, ám volt már arra is precedens, hogy az UG tulajdonosának közel 4 hónapot kellett várnia az Uniós Adószámra. Irodánk természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy siettesse az Uniós Számot, ami annyit tesz, hogy heti egy-két alkalommal személyesen bemegy munkatársunk a Finanzamt-hoz, hogy ellenőrizze az ügymenetet, és sürgesse az ott dolgozókat, hogy minél hamarabb kiosszák azt.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor az ügyfél nem tud másfél, vagy akár több hónapot várni, hogy dolgozhasson németországi cégével. Az ilyen helyzetekre nyújt alternatív megoldást irodánk a kész cégek értékesítése által. Tanácsadó ügynökségünk mindig tart készenlétben két-három olyan vállalkozást, amelyek már nem csupán a német, hanem a közösségi adószámmal is rendelkeznek, s ezek átírása az új tulajdonosra mindössze egy hetet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a vevő az aláírástól számított egy héten belül megkezdheti a munkát a céggel. Irodánk alapít mind GmbH-kat, mind pedig UG-kat, melyekre kérvényezzük az Uniós Adószámot, s ha egy megrendelőnek sürgősen szüksége van egy létező cégre Eu-s Adószámmal, akkor átveheti azt tőlünk, s egy hét múlva már kibocsáthatja arról számláit.

Eladó német cégek árlistája:

1. Eladó GmbH - átírási költséggel és fél év székhely díjjal - 5.500 Euró

2. Eladó UG - átírási költséggel, hat havi székhely díjjal - 4.500 Euró
Tekintsék meg német vállalkozásmenedzsment blogunkat itt!


Milyen adatokkal alapítható cég Németországban?

Hogy megszerkeszthessük az alapításhoz, vagy cégátvételhez szükséges okmányokat, kérjük, küldjék el nekünk e-mailben a személyigazolványuk és lakcímkártyájuk másolatát, válasszák ki a tevékenységeket, a fő tevékenységet külön megadni, s pár cégnevet, hogy lefoglalhassuk a vállalkozás nevét az aláírás időpontjáig. Az alakuláshoz szükséges dokumentumok egy részét közjegyző előtt kell aláírni, ezért kérjük klienseinket, hogy egyeztessenek velünk dátumot, hogy melyik napon szeretnének hozzánk utazni az aláírás miatt, mert a közjegyzői irodában időpontot kell foglalnunk. Ha az időpont foglalás megtörtént, és valami mégis közbejön ügyfeleinknek, akkor 48 órával a foglalt időpont előtt tudassák velünk, hogy nem tudnak megjelenni, s ekkor mi is lemondhatjuk az időpontfoglalást a közjegyzői irodában, valamint visszamondhatjuk a fordítót is.

GmbH alapítás

...és egyéb német társasági formák

A magyar befektetők többsége a hagyományos GmbH illetve UG társasági formák alapítását kérik, amelyek megfelelnek a magyar Korlátolt Felelősségű Társaságnak, vagyis KFT-nek. Sokak számára meglepetést jelenthet, hogy Németországban kétféle KFT-forma létezik, miközben Magyarországon ugyanezen gazdasági társaságból csak egyfajta van.

A GmbH és az UG (Unternehmensgesellschaft) között az a különbség, hogy a GmbH esetében 25.000 Euró törzstőkére van szükség a bejegyeztetéshez, míg az UG-t már 1 euróval is létre lehet hozni. A német állam azért vezette be az UG fogalmát a társasági jogba, mert korábban sokan nem tudták megengedni a 25 ezres tőkével alapítható GmbH-t, s nem tudtak a gazdasági körforgás aktív részeseivé válni. Az UG társasági forma megalkotásával a német állam lehetőséget ad a kis- és középvállalkozói rétegnek, hogy KFT-t alakítsanak, s azzal végezzenek gazdasági tevékenységet. Egyértelmű viszont, hogy a GmbH-t nagyobb tisztelet övezi, mivel a szerződő partnerek mind tisztában vannak azzal, hogy a GmbH mögött garanciaként ott szerepel a 25.000 Eurós tőke, ám egy UG-nak akár minimális, 1 eurós törzstőkéje is lehet, ami nem mindenki számára bíztató jel.

Habár a minimálisan meghatározott tőke UG esetében 1 euró, javasolt azért legalább 400 eurót elhelyezni a cég törzstőke számláján, hogy a cégbíróság előtt hitelt nyerjen a vállalkozás, és nehogy akadályba ütközzön a bejegyzés során.

Az AG a magyar Részvénytársaságnak felel meg, alaptőkéje 50.000 Euró.

Ezeken a társasági formákon kívül cégünk létrehoz még Egyéni Vállalkozást, amit németül Gewerbe-nek hívnak, ez a társasági forma 7.500 Euróig adómentes, s ennél összetettebb, ám szintén kivitelezőknek, kisiparosoknak való forma a Gbr, amelyet több magánszemély alapíthat, s ugyanúgy vállalhatnak együtt munkát, miint egy Gewerbe-vel. Mi a különbség a GmbH és az UG között? A megjelölt aloldalon megtudhatjuk a részleteket, ha a linkre kattintunk.

Szolgáltatásaink:

Romániai cégalapítás!

EU-s Adószám igénylés

Gyógyszerész állás Németország

Cégszékhelyszolgáltatás

Kész cégek értékesítése

Fióktelep alapítása Németország

Ápoló állás Németország

Cégalapítás Berlinben és


Cégalapítás Münchenben is
Email: info@eumedjob.eu

Telefon: 004-O74229O685

Eumedjob:

Orvosi állások

Németország

Kiemelt fizetés

Dubai Állás

Dubai, Bahriein

Orvosoknak

Rezidenseknek