Német leányvállalat alapítás

A németországi leányvállalat, fióktelep megalapításának folyamata, megegyezik a rendes cégalapítási folyamattal Németországban, mindössze annyi változik, hogy az anyavállalat kijelöl egy ügyintézőt amelyik elintézi a leányvállalat cégügyeit, illetve eltérés van még a szükséges iratok listájában is. A fióktelep alapításához szükség van 5 könnyen beszerezhető iratra, melyek a következők: Banki igazolás, hogy az anyacégnek van már magyar folyószámlája, Társasági szerződés, Végzés, Illetőségi igazolás az APEH-től és végül egy Friss cégkivonat. Ezeken kivül szükség van még egy Céges Határozatra, melyet a cég vezetősége kell elkészítse, valamint alá kell írja a cég összes ügyvezetője és tagja is. Ebben a céges határozatban elég sok információt fel kell tüntetni, ezalatt értendő a cég összes adata, valamint az ügyvezetők személyes adatai is.

Pontosítva a következő dolgokat kell tartalmaznia: Adószám, Cégjegyzékszám, Székhelycím, Cégnév, a leányvállalat székhelyének címét, a leányvállalat vezetésére kijelölt ügyvezető, valamint az anyacég Tulajdonosainak és Ügyvezetőinek nevét, születési helyét és idejét, lakcímét, személyigazolvány vagy útlevélszámát és ennek kiadatási dátumát, valamint a személyi azonosító számát. Ezek mellett a határozatnak tartalmaznia kell egy meghatalmazást ami felhatalmazza a kijelölt ügyvezetőt, hogy aláírhasson minden iratot, ami a Leányvállalat bejegyzéséhez szükséges.

Ha az összes szükséges irat megvan, már csak le kell fordíttatni egy hivatalos fordítóval német nyelvre, és közjegyzővel hitelesíttetni ezeket. Ez után pedig a kijelölt személy már utazhat is Berlinbe hogy aláírja a szükséges iratokat. A kiutazás persze nem kötelező, hisz megoldható úgy, is hogy a kijelölt személy ír egy meghatalmazást munkatársunk részére, hogy ő is aláírhatja a szükséges iratokat.

Tekintse meg Ápoló, Gondozói állás Németországban, illetve Dubai orvosi fizetés aloldalunkat is.Német cégEmail: info@eumedjob.eu

Telefon: 004-O74229O685

Eumedjob:

Orvosi állások

Németország

Kiemelt fizetés

Dubai Állás

Dubai, Bahriein

Orvosoknak

Rezidenseknek